Copyright
Svensk upphovsrättslag gäller. Material från denna hemsida får inte kopieras, modifieras, återutges eller distribueras utan skriftligt godkännande från Yves Rocher Suède AB.


Kundservice
Kontakta kundservice
Har du frågor som rör din beställning, retur eller byte av produkt? Eller undrar du kanske över något på din faktura? Kontakta Yves Rochers kundservice: klicka på ovanstående adress och ange föremålet för ditt e-postmeddelande, samt exakta kontaktuppgifter (förnamn, efternamn, adress, kundnummer). Då kan vi behandla din förfrågan snabbare och ge dig ett svar inom 5 dagar. Du kan även nå oss på telefonnummer 042-17 34 40. Våra öppettider är måndag -- fredag 08.00-18.00, lördag 09.00-14.00

Skönhetsråd
Behöver du råd om hur du ska använda en viss crème, lotion eller makeup? Klicka på länken ovan för kontakt med våra skönhetsexperter som ger dig personligt svar på din fråga och information om vilka skönhetsprodukter som bäst passar dina behov. Du ska veta att vi lyssnar på dig, så tveka inte att diskutera produktidéer eller andra förslag som du har!

Jobba på Yves Rocher
Om du letar efter ett nytt jobb och en ny utmaning kan Yves Rocher vara platsen för dig. Skicka in din ansökan via e-mail till jobs@yves-rocher.se så hör vår personalavdelning av sig snarast möjligt.

Naturen och Yves Rocher
Sedan 50 år tillbaka är naturen inspirationskällan bakom Yves Rochers skönhetsprodukter. Därför är miljöskydd och miljövård viktiga hjärtefrågor för Yves Rocher. Om du vill veta mer om Yves Rocher ständiga engagemang, klicka på länken ovan och skriv till oss!

Ris och ros
Har du några idéer eller synpunkter som du skulle vilja dela med dig av? Skriv till oss! Berätta vad du tycker om Yves Rochers hemsida, dess innehåll och form. Dina åsikter och förslag är viktiga för oss -- de hjälper oss att bli ännu bättre!

Har vi gjort fel? Kontakta oss genast!
Vi vill gärna få chansen att rätta till våra misstag! Har det blivit fel i din beställning, har något gått sönder eller har du råkat ut för något annat som du inte är nöjd med - hör genast av dig till vår kundservice så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig. Skicka ett meddelande via e-post till kundservice@yves-rocher.se, ring eller skriv. Om du skriver till oss; använd då kundservicedelen från den gällande fakturan.

Ersättningsvara
Ibland blir någon produkt mer populär än förväntat, vilket kan innebära att den tar helt slut. Vi skickar då en likvärdig eller bättre produkt till samma pris. Varan sänds alltid till påseende tillsammans med en portofri returavi som du kan använda om du vill returnera ersättningsvaran till oss.

Frakt- och expeditionskostnader
För mer info, se din beställningssedel.

Kostnadsfri kredit

För mer info, se din beställningssedel.
Vid försenad betalning debiteras påminnelseavgift och ränta enligt gällande lag.

Leveranstid

Normalt levererar vi ditt paket inom en vecka. Skulle efterfrågan på någon produkt bli mycket större än förväntad, får vi vänta in nytillverkade produkter från våra fabriker. Vi avvaktar då med att skicka paketet tills alla varor är inkomna.

Bekväm hämtning av paket
För att göra det så enkelt som möjligt för dig att hämta ditt paket, väljer Yves Rocher det utlämningsställe som ligger närmast din bostad. Utlämningsstället kan vara Posten eller butiker och bensinstationer som har öppet sena kvällar och helger.

Order från utlandet
Vi levererar inte till adresser utanför Sverige utan hänvisar till våra kontor utomlands. Gå gärna in på yves-rocher.com eller ring vår kundservice, så talar vi om i vilka länder vi finns.

Transportförsäkring
Yves Rocher står för eventuella fraktskador mellan vårt lager och ditt närmaste utlämningsställe. är paketet skadat vid ankomsten, ber vi dig anmäla detta direkt på plats. Då tar Posten/Privpak tillbaka paketet och vi skickar ett nytt till dig. Vid retur av varor till oss får du själv stå för frakt och transportrisk.


Ångerrätt – Returer

Om du av någon anledning inte skulle vara nöjd med någon produkt så kan du returnera den inom 14 dagar efter det att du hämtat ditt paket. Varan måste dock vara oanvänd. Bifoga kundservicedelen på din faktura och skriv om du vill byta varan eller få pengarna tillbaka.
Väljer du att få pengarna tillbaka betalar vi varans kostnad samt expeditionsavgiften och frakten som vi debiterat dig. Om du beställt fler varor än en och inte returnerar alla betalar vi dock inte tillbaka expeditionsavgiften eller frakten. Detta beror på att expeditionsavgiften och frakten i de flesta fall är densamma oberoende av hur många varor du köpt.

Vid byte eller retur står du själv för returfrakt och transportrisk. Skicka varan som vanligt paket eller brev, inte som postförskott eller efterkrav. Observera att du inte kan byta våra produkter inköpta på internet i någon av våra butiker, eller tvärtom.

Vid adressändring eller andra ändringar

Vid adressändring eller andra ändringar, vänligen meddela oss via mejl eller telefon, så att ändringarna också uppdateras på ditt kundnummer.
Det gör det lättare för oss att ge dig god service.

Ej utlösta paket


Skulle du ej hämta ut ditt paket kommer vi att debitera dig kostnader för frakt, returfrakt och hantering, för närvarande 100,-.


Åldersgräns

Erbjudandena på yves-rocher.se gäller endast dig som fyllt 18 år.

Nyansskillnad

Smärre nyansskillnader kan förekomma mellan de färgprover som visas på skärmen och de produkter som levereras till dig.

Tryckfelsnisse

Tryckfelsnisse kan ibland vara i farten. Vi reserverar oss därför för eventuella tryckfel i våra erbjudanden.

Erbjudandets giltighet

Varje erbjudande är unikt och kan inte kombineras med något annat erbjudande. Observera att varje order levereras separat. De köpvillkor som eventuellt nämns i samband med respektive erbjudande gäller före de villkor som anges här.